Από το Blogger.



Loading...

ONAIR RADIO-TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

» » » Ψητή γαλοπούλα με πορτοκάλι και καρότα


Αν και δεν είναι ελληνικό έθιμο, συνηθίζουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι να σερβίρουμε γαλοπούλα. Δεν είναι όμως ανάγκη η γαλοπούλα μας να είναι γεμιστή, καθώς μπορούμε να την κάνουμε ψητή με συνοδευτικά λαχανικά όπως τα καρότα, ώστε να κερδίσουμε το 100% της γεύσης και να… χάσουμε μεγάλο ποσοστό από περιττές θερμίδες. Ας δούμε μια απλή συνταγή:
Θα χρειαστούμε:
2 κιλά γαλοπούλα
3 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μια χούφτα κοτσάνια θυμάρι, δύο ολόκληρα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα
1 κουταλάκι γλυκού σόγια σος
2 φύλλα δάφνης
500 γραμμάρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο μία με δύο ώρες πριν τη μαγειρέψουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τέσσερα κομμάτια από το ένα πορτοκάλι και στύβουμε το υπόλοιπο μαζί με ένα ακόμα ολόκληρο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό, το μέλι, τα φύλλα από το θυμάρι, τη σόγια και μαύρο πιπέρι.
Κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας τοποθετούμε δύο κομμάτια πορτοκαλιού, από ένα φύλλο δάφνης και από ένα κοτσάνι θυμάρι και στις δύο πλευρές του στήθους. Κατόπιν με ένα κουταλάκι «γεμίζουμε» με το μείγμα του χυμού και αλείφουμε με το υπόλοιπο εξωτερικά. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί με τα λαχανικά γύρω γύρω και τοποθετούμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε τα λαχανικά αν χρειάζεται, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο για συνολικά μιάμιση ώρα ψησίματος.
πηγή: epithimies.gr

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply